Rolul unui DVR in sistemele de supraveghere video

In ultima vreme sistemele de supraveghere video au prins din ce in ce mai multa importanta si odata cu cresterea infractiunilor au devenit o necesitate pentru a putea beneficia de un plus de siguranta si liniste.

dvr_pantalla

Marea majoritate a persoanelor aleg sa si instaleze un sistem de supraveghere video pentru a-si proteja afacerea sau locuinta si pentru a preveni neplacerile cauzate de furturi, violente si alte infractiuni.

Daca doriti sa beneficiati de un sistem de supraveghere video si nu sunteti prea siguri de ce sa alegeti, ar trebui sa aveti in vedere ca sunt doua variante importante, sistemele de supraveghere video bazate pe DVR si sistemele de supraveghere video bazate pe o placa de captura.

Ce ar trebui sa alegeti? Un sistem de supraveghere video bazat pe dvr sau un sistem de supraveghere video bazat pe o placa de captura? Care este mai eficient? Care este mai ieftin?

Este evident ca un factor important pentru foarte multi este pretul. Desi la prima vedere suntem tentati sa credem ca un sistem bazat pe o placa de captura este mai ieftin datorita pretului mai mic al acesteia, vom realiza in final ca aceasta solutie mai necesita si un calculator, lucru care va face ca un sistem de supraveghere video bazat pe o placa de captura sa devina mult mai scump decat un sistem de supraveghere video bazat pe un DVR.

Multi pot fi tentati sa creada ca vor putea folosi un calculator oarecare si vor elimina astfel pretul acestuia, veti constata insa ca este o greseala si va veti alege cu un cost si mai mare, dar si cu o solutie mult mai ineficienta, deoarece o placa de captura necesita un calculator special (o anumita configuratie) si nu este recomandat sa mai folosim calculatorul pentru altceva.

Un alt aspect pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand dorim sa alegem un sistem este cel al calitatii.

dvr 4 canale   dvr 8 canale dvr 16 canale

Consideram ca o solutie bazata pe un DVR este mult mai eficienta, calitativa si fiabila decat o solutie de supraveghere video bazata pe o placa de captura.

Care sunt principalele avantaje ale unui DVR (DIGITAL VIDEO RECORDER)?

Un prim aspect este cel al pretului, daca stam sa facem comparatie intre pretul unei solutii cu o placa de captura si un calculator, vom constata, dupa cum am demonstrat mai sus, ca este mult mai ieftin un DVR.

Un alt punct de vedere este acela ca DVR ul este conceput doar pentru un singur scop (supraveghere video) pe care sa-l indeplineasca foarte bine, iar un sistem de supraveghere video bazat pe o placa de captura are la baza un calculator care are aplicatii multiple, dar nu este concentrat pe un scop anume care sa-l faca foarte bine.

Un alt aspect este usurinta folosirii meniului de catre utilizator, un DVR fiind mult mai usor de accesat si folosit de catre utilizator in comparatie cu o placa de captura.

Daca analizam optiunile pe care le are DVR ul, vom constata ca beneficiaza de o multime de avantaje:

– Intrari video si audio (permite inregistrarea atat video cat si audio),

– Iesiri VGA si BNC (permite vizualizarea atat pe monitor, cat si pe televizor),

– Functie de alarma,

– Permite mai multe operatiuni in acelasi timp (inregistrare, vizualizare pe internet, download,etc.),

– Port de retea (permite vizualizarea la distanta), etc.

Un alt avantaj este cel al securitatii, stim ca este foarte important ca atunci cand avem nevoie de inregistrari, este foarte important ca acestea sa fie disponibile si sa nu avem probleme, lucru care in cazul unei placi de captura se poate intampla foarte des din cauza virusilor, a caderilor de tensiune, a blocarii windows ului, etc. Aceste riscuri dispar in cazul folosirii unui DVR si vom putea beneficia intotdeauna de inregistrari, fara probleme.

In final veti constata ca un sistem de supraveghere video bazat pe un DVR este mai eficient, mai sigur si mai ieftin in comparatie cu un sistem de supraveghere video bazat pe o placa de captura.

Care sunt avantajele DVR urilor STANDALONE?

-Intrari audio/video,

-Inregistrare timp real,

-Rezolutie de inalta calitate D1 (marea majoritate a DVR urilor de pe piata avand o rezolutie inferioara),

-Compresie H.264, compresie mult mai buna decat cea MJPEG sau MPEG4, perioada de inregistrare crescand,

-Functie detectie miscare,

-Interfata SATA,

-Iesiri VGA si BNC, utilizatorul putand alege daca doreste sa foloseasca televizor sau monitor pentru a vizualiza camerele. Unele DVR uri venind chiar si cu un monitor inclus.

-Port de retea, permite vizualizarea camerelor de pe internet sau telefon mobil.

-Soft de vizualizare a camerelor de la distanta.

-USB, permite prelucrarea datelor direct pe stick.

-Interfata de control a camerelor rotative.

-Telecomanda,

-Mouse.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: